top of page

Landgoed Luchtenburg

Landgoed Luchtenburg, even ten zuiden van Breda, is in 1518 ontstaan, toen Graaf Hendrik III van Nassau grond uitgaf aan zijn rentmeester de heer Montens. Het landgoed van 65 ha bestond destijds uit bossen, vennen en vormde een geheel met de landgoederen Valkenberg en De Hondsdonk. De prachtige Tiendschuur is oudste gebouw, vermoedelijk uit 1524, de boerderij is een stukje jonger. Het klassieke landhuis dateert van circa 1700.

Het landgoed heeft in de tijd verschillende bewoners gekend en diverse veranderingen ondergaan. Thans is het landhuis privé bewoond.

 

 

Het landhuis, de tiendschuur en de boerderij zijn niet toegankelijk voor publiek, net als de overige gebouwen op het terrein dat niet zijn. Wel kunt u van zonsopgang tot zonsondergang heerlijk wandelen op dit landgoed. Geniet van de brede lanen, de vijvers en de weilanden. De rust zal weldadig zijn.

Het landgoed is januari 2019 aangekocht en is NSW-gerangschikt.

Landgoed Willemsbos

Ten westen van Apeldoorn en ten noorden van de snelweg A1, ligt het Willemsbos. Het landgoed heeft een oppervlakte van 159 ha en bestaat uit bos en lanen. De wegen en paden over het landgoed zijn het hele jaar, van zonsopkomst tot zonsondergang opengesteld voor het publiek.

Het landgoed is december 2018 aangekocht en is NSW-gerangschikt.

Landgoed Klein Veenhuizen

Aan de westzijde van de Veluwe, in de gemeente Putten, liggen de eeuwenoude bossen van Landgoed Klein Veenhuizen. Het landgoed heeft een totale oppervlakte van 51 hectare, 10 are en 26 centiare, bestaande uit bossen, singels, houtwallen en enkele agrarische percelen. De stilte van deze plek is bijna te 'horen'. 
De wegen en paden over het landgoed zijn het hele jaar, van zonsopkomst tot zonsondergang, opengesteld voor het publiek.

Het landgoed is december 2019 aangekocht en is NSW-gerangschikt.

bottom of page